Az egyetlen magyar nyelvű könyv a rosttudatos táplálkozásról - A rost jó!

 

Soltész Erzsébet, Gajda Zoltán: 
A rost jó! – Érdekességek az élelmi rostokról, 60 rostban gazdag recepttel (BOOOK Kiadó)

Az élelmi rost jó! Hogy miért? Választ kapunk rá ebben a hiánypótló könyvben. Bizonyított, hogy az élelmi rostokban gazdag étrend segíthet az egészségmegőrzésben és számos betegség megelőzésében, mégis kevesen tudják, hogyan valósítható meg a mindennapokban.

A téma iránt elkötelezett dietetikus szerzők, Soltész Erzsébet és Gajda Zoltán a rostban gazdag táplálkozás témáját szakmai alapossággal, mégis olvasmányosan járják körül.

Céljuk, hogy elindítsák egy új fogalommal jelölt irányzat, a rosttudatos táplálkozás trendjét.
Ehhez minden segítséget megadnak: gyakorlati tanácsokat az élelmirost-források kiválasztásához, útmutatót a termékjelölések értelmezéséhez, tippeket az otthoni sütés-főzéshez.
Sokszor fellapozható hasznos kézikönyv és receptgyűjtemény ez a tudatosan táplálkozó, saját és családja étrendjére odafigyelő Olvasó számára. A 60 színes rostdús recept között találhatók újszerű fogások és hagyományos ételek is az elkészítést segítő praktikákkal.
Az élelmi rostok élettani hatásai mellett foglalkoznak a táplálkozás és a mikrobiom kapcsolatával, a bélflóra egyensúlyának jelentőségével. A hivatalos ajánlások, a témára vonatkozó szabályozás és az új kutatási területek bemutatásával a szakemberek számára is hasznos olvasmány.

A rost jó! - itt is megveheted

Elérhető a BOOOK Kiadó webshopjában és az ismert könyvesboltokban.


Megjegyzések